Maru 123, No i co... Cisza... Marek nie mów że zmęczony jesteś :twisted:
A pacjent " O2 " będzie miał zabieg z zewnątrz i wewnątrz czy tylko środek ???
GRUBEER, niestety właciciel nie zgodził się na pubikację fotek z zabiegu :|
No może i szkoda.Ale ceni się ,że przestrzegasz wole właściciela.Znam takich co robią fotki i mimo woli właściciela wklejają gdzie się tylko da.Przykład naszej-kl... jest tego żywym przykładem
GRUBEER, głównym zabiegiem było mycie silnika, ale dodatkowo umyłem całę auto, wszystkie szpary zawiasy itd. potem glinka wosk. wnętrze odkurzone, miejscami tapicerka wyprana, posprzątane ogónie całe wnętrze i bagażnik, odżywiona skóra itd. czyli właściwie wszystko oprócz polerki bo z tego powiem szczerze nie czuję się jeszcze za dobrze więc wolę nie ryzykować na czyichś autach :wink:
GRUBEER, niestety właciciel nie zgodził się na pubikację fotek z zabiegu
No szkoda ale klient nasz Pan, tak juz jest w tym fachu...
Zamieszczone przez Maru 123
GRUBEER, głównym zabiegiem było mycie silnika, ale dodatkowo umyłem całę auto, wszystkie szpary zawiasy itd. potem glinka wosk. wnętrze odkurzone, miejscami tapicerka wyprana, posprzątane ogónie całe wnętrze i bagażnik, odżywiona skóra itd. czyli właściwie wszystko oprócz polerki bo z tego powiem szczerze nie czuję się jeszcze za dobrze więc wolę nie ryzykować na czyichś autach
No w tej dziedzinie jesteś na wysokim poziomie i tak trzymaj a co do zabiegu to myślę ze wyszło i tak super, napisz krótko czego używałeś do czego zostanie dla potomnych 8)
[ Dodano: Nie 16 Maj, 10 22:39 ]
Chciał bym po informować o nowych akcesoriach firmy smartwax w naszym Sklepie
czym to umyć , takie stare brudy na 10 letnim aucie :?: jakąś benzyną :?:
poprosze o podpowiedź gdzie kupować te magłajersy , colli i inne...czy jest jakieś jedno miejsce :?:
chyba się wezme powoli za moja skodę, musze tylko wybrać jakiś zestaw z tego co piszecie.. :?
[ Dodano: Pon 17 Maj, 10 13:52 ]
aaa..kupiłem ostatnio przez przypadek zajebisty środek do opon , nawet ostatnie deszcze go nie zmywają , na statoilu , ich firmowy , środek do pielęgnacji zderzaków , tak to się nazywa , takie czerniące i tłuste jakby , ale kurzu nie łapie , kosztuje 5.70zł
cycek, haha.. , no jak mi ktoś doradzi to kupie te srodki do karoserii z tych dobrych firm ale tak dobry i mocny środek za 5 zł rzadko się zdarza. do tej pory używałem też jakiegoś autolandu do deski /oczywiście używałem go do opon i listew / a ten statoil wziąłem na próbę bo w zasadzie pojechałem po spray do uszczelek ze statoilu . w tej chwili wysmarowałem wszystkie opony , listwy /jedna zostawiłem żeby sobie porównać/ a także jedną uszczelkę okna . wszystko pokrywa jak cholera ale jest to jednak troszke tłuste. dziwne tylko ze kurz się do tego nie przykleja ponieważ za pierwszym razem wysmarowałem tylko pół opony na próbę , w tamtym tygodniu , i mimo deszczów trzyma się doskonale. dzisiaj w lublinie leje podobno jak cholera a u mnie , 20 km dalej suchutko i słoneczko nawet wychodziło , ciekawe co będzie jak wrócę , może popada to znów będzie test na wodę ,chociaż szkoda mi czystego samochodu.
no niestety na stronie megłajersa nie jest nic opisane co on czyści ten apc ,,, ,jak jest mocny w tym co robi . może ktoś się wypowie jakie brudy/zanieczyszczenia on usuwa?
Lublin ul. Turystyczna 9 (teren dawnych zakładów mięsnych) firma "Primus" tel. 601-408-308
[ Dodano: Wto 18 Maj, 10 06:56 ]
Zamieszczone przez leszekmw
Big zrób mi jakiś zestaw ładnie proszę
tylko taki żebym się nie namęczył z polerowaniem za bardzo
Ależ proszę
1. Mycie
Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner
2. Przygotowanie powierzchni
glinka + Quick Detailer ( u kumpla w "Primusie" chyba jest jeszcze taki zestaw za 99 zł)
3. Korekta lakieru
Ultimate Compound
4. Polerowanie
Deep Crystal Polish
5. Zabezpieczenie efektu
#16 wosk
Do tego przydałby ci sie ten ręcznik: http://www.meguiars.pl/shop/product_...roducts_id=468
oraz taki kopmlecik apliktororów: http://www.meguiars.pl/shop/product_...roducts_id=332
To taki szybki zestawik do pilegnacji lakieru. Podałem ci wszystko z Meguiars gdyż bez problemu kupisz to na miejscu w Lublinie pod adresem podanym powyżej.
[ Dodano: Wto 18 Maj, 10 07:00 ]
Zamieszczone przez leszekmw
no niestety na stronie megłajersa nie jest nic opisane co on czyści ten apc ,,, ,jak jest mocny w tym co robi . może ktoś się wypowie jakie brudy/zanieczyszczenia on usuwa?
wszystkiego dowiesz sie u Maćka na Turystycznej
Powiem ci tylko że APC czyści od plastików po tapicerkę. Oczywiście wszystko zalezy od stężenia.
leszekmw, Zestaw proponowany przez Biga, jest jak najbardziej ok tylko do przygotowania powierzchni proponowałbym innej glinki, glinka megsa jest dziwnie droga.
Jak w jeden dzień skończysz 3 etap w samochodzie, który pierwszy raz będzie widział takie kosmetyki, to ręce Ci odpadną, a o dojściu do punktu nr 5 możesz zapmnieć
Komentarz